Spirulina, minune a naturii

Spirulina, minune a naturii

Toate cercetările științifice spun că spirulina este un aliment natural, sigur, care aduce un aport nutritiv ridicat și permite menţinerea si îmbunătăţirea stării de sănătate.

De ce SPIRULINĂ?

Spirulina este o microalgă cu proprietăţi nutriţionale şi terapeutice incredibile. Face parte din familia cianobacteriilor (primele organisme apărute pe Terra în urmă cu mai bine de 3 miliarde de ani) sau a microalgelor verzi. Este capabilă de fotosinteză şi se poate înmulţi foarte repede. Numele ei derivă de la aspectul filamentelor spiralate din care este alcătuită, vizibile la microscop.

Este nutrientul cel mai complet din natură, un superconcentrat de vitamine(A, B, D, E, K), minerale (calciu, potasiu, natriu, fosfor, magneziu, fier), aminoacizi (esenţiali şi neesenţiali- forma L, compatibilă cu biochimia organismului uman), acizi grași esențiali. Această compoziţie bogată, face din spirulină un excelent supliment nutritiv care deserveşte perfect obiectivele medicinei antiaging: prevenirea, încetinirea şi regresia procesului de îmbătrânire.

În plus, spirulina este cea mai bună sursă alimentară de antioxidanţi. Ficocianina, pigmentul albastru din spirulină, este considerat o adevărată perlă terapeutică, stimulează sistemul imunitar, fiind și cel mai puternic antioxidant (de 20 de ori mai puternic decât vitamina C şi de 16 ori mai puternic decât vitamina E).

ISTORIA UNEI DESCOPERIRI MIRACULOASE

Când europenii au ajuns în America Centrală, au descoperit că aztecii extrăgeau din lacul Texcoco, din apropierea Mexicului, un fel de nămol albastru-verzui, care s-a dovedit a fi foarte hrănitor. Este vorba, bineînţeles, despre spirulina, pe care aztecii o integraseră deja în alimentaţia lor de toate zilele.

În Africa, anumite triburi din regiunea Kanem (Ciad) extrag şi astăzi spirulina din lacul Ciad, alga fiind folosită mai ales de către femeile însărcinate şi reprezintă un aliment de bază în perioadele de foamete.

La nivel mondial, Japonia este cel mai mare consumator de spirulină, cercetătorii niponi studiind intens efectele algei miraculoase în tratarea unor afecţiuni dintre cele mai diverse, de la ulcer şi diabet la boli de ficat, alergii sau probleme cardiace.

EFECTELE EI MAGICE

Cunoscute din cele mai vechi timpuri, efectele miraculoase ale spirulinei rămân totuși printre marile descoperiri ale secolului 20. Cercetătorul american Christopher Hills (1926-1997) şi-a dat seama de potenţialul nutritiv uimitor al acestei alge de care nimeni nu mai era interesat în epocă. Ani de zile, Hills a străbătut lumea, căutând să înţeleagă, din documente de arhivă, cum au folosit anticii spirulina, s-a întâlnit cu savanţi din toate colţurile lumii şi a făcut nenumărate studii, atât de laborator, cât şi pe propria-i persoană. Astfel, după luni de zile în care alimentaţia sa s-a bazat exclusiv pe spirulină, Hills a constatat că se bucura nu numai de o sănătate fizică de invidiat, ci şi de un psihic mult mai bun.

Christopher Hills a început să le recomande americanilor spirulina ca supliment alimentar capabil să corecteze carențele nutritive şi a reunit într-o carte succesele obţinute cu ajutorul spirulinei în tratarea diferitelor afecţiuni. De fapt, Hills nu făcea altceva decât să confirme, o dată în plus, adevărul înţelepciunii lui Hipocrate, rezumată în celebrele sale cuvinte: ”Lasă alimentul să-ţi fie medicament".

SPECTACOLUL NATURII ȘI REZULTATUL ȘOC AL UNOR CERCETĂRI ȘTIINȚIFICE

Christopher Hills și-a investit resursele într-o cercetare realizată la Facultatea de medicină de la Harvard, pentru studierea efectului pigmenţilor de carotenoizi extraşi din spirulină asupra tumorilor canceroase. Rezultatele au întrecut orice speranţă. S-a dovedit că sistemul imunitar al animalelor bolnave și hrănite cu spirulină produce un factor anti-tumoral care distruge celulele canceroase în câteva săptămâni. Este o descoperire majoră, care dovedeşte că, atunci când primeşte toate substanţele de care are nevoie, organismul este capabil să se vindece singur, fără să aibă nevoie de intervenţii chirurgicale sau de chimioterapie.

SPIRULINA, ALIMENTUL VIITORULUI

Spirulina conţine peste 286 de substanţe active, care sporesc capacitatea organismului de a lupta împotriva stresului. În plus, spirulina are proprietăţi antiinflamatoare şi un important efect curativ intern, ajutând la eliminarea toxinelor din corp.

În stare pură sau sub formă de preparate medicale, spirulina previne afecțiunile cardiace. În ţările din lumea a treia, spirulina este folosită ca remediu pentru malnutriție deoarece acoperă nevoile nutriţionale ale populaţiei, fiind un supliment alimentar natural excepţional.

Extrem de bogată în complexul de vitamine B și acid folic, spirulina este indispensabilă viitoarelor mămici, care pot evita astfel carențele asociate perioadei de sarcină. Multe dintre femeile însărcinate prezintă carente de vitamina B9 (acid folic) încă de la începutul sarcinii. Carenţa de vitamină B9 creşte riscul de naştere prematură şi întârzie dezvoltarea fătului.

DE CE SPIRULINĂ- HOFIGAL?

Hofigal nu a făcut niciodată rabat de la calitate, astfel încât si SPIRULINA folosită și propusă consumatorului este aleasă cu grijă și responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră, respectand cele mai înalte standarde de calitate și conținut. Procesele tehnologice utilizate păstrează integral principiile active ale algei, produsul finit beneficiind astfel de toate proprietățile terapeutice ale plantei. SPIRULINA HOFIGAL a trecut proba timpului și a confirmat efectele benefice în cei 30 de ani de când a fost pusă pe piață.

SE-SPIRULIN

Rolul de nutrient esențial al seleniului a fost descoperit abia în anul 1979, recomandările cu privire la aportul zilnic fiind emise abia în 1990. La ora actuală, este cunoscut faptul că, împreună cu vitamina E și glutation peroxidaza (ambele prezente în compoziția spirulinei), seleniul protejează organismul de efectele radicalilor liberi. Studiile arată că seleniul și vitamina E au efect de potențare reciprocă, având foarte bune proprietăți antibacteriene și antivirale. Însă cele mai importante efecte ale acestui micronutrient sunt cel antitumoral și de protejare a celulelor de efectele stresului oxidativ.

Tratamentul cu seleniu se recomandă pentru efectele sale benefice de stimulare a sistemului imunitar, de scădere și normalizare a glicemiei, de încetinire și prevenire a proceselor degenerative apărute la nivelul articulațiilor, de reglare a activității glandei tiroide, dar și de prevenție a formării plăcilor de aterom.

O capsula de Se-Spirulin conține 7,5 mg drojdie seleniată corespunzătoare la 15 mcg selenium, ceea ce face ca doza zilnică recomandată (DZR) de 30-70 mcg, în funcție de nevoile organismului, să poată fi asigurată de 2-5 capsule de Se- Spirulin.

Dacă vrei să cumperi Se-spirulin, intră aici: Magazin Hofigal - pagina produs Se-spirulin

SPIRULINĂ CU EXTRACT TOTAL DE CĂTINĂ

Extractul total de cătină cătină este o reală sursă naturală polivitaminică (cea mai bogată sursă de vitamine A, E, carotenoizi, vitaminele C, P şi întreg complexul B), microelemente bioactive (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu), acizi graşi esenţiali și enzime naturale.

Asocierea între spirulină şi extractul total de cătină contribuie la restabilirea şi echilibrarea funcţiilor metabolice ale unor ţesuturi şi organe; influenţează pozitiv procesele de regenerare tisulară, stimulează şi normalizează schimburile de substanţe la nivel celular.

Astfel Spirulina cu extract total de cătină este un produs vital în suplimentarea nutriţională din perioadele de suprasolicitare fizică şi activităţi intelectuale intense, stres.

Daca vrei să cumperi Spirulină cu extract total de cătină, intră aici: Magazin Hofigal - pagina produs Spirulină cu extract total de cătină

SPIRULINĂ VIE- ÎMPACHETĂRI CORPORALE

HOFIGAL a cercetat și optimizat condițiile și componența mediului de cultură și a reușit să obțină în cadrul Complexului de Terapie Naturală ”ALEXANDRA” din Breaza o biomasă de spirulină vie de calitate excepțională.

Ca o consecință firească, în cadrul centrului ”Alexandra”, terapia clasică cu Spirulină se completează cu ÎMPACHETĂRILE CU SPIRULINĂ VIE, cu acțiune dovedită imunostimulatoare, antioxidantă, anticelulitică și antiinflamatoare.

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs