Drumul spre sănătate

Drumul spre sănătate

Unul dintre brandurile cele mai cunoscute din România este și Hofigal. Puțini sunt cei care nu au auzit de el. Și la fel de puțini cei care nu au încercat măcar o dată un produs Hofigal. Din fericire sunt foarte mulți care au devenit fideli demersului lor de a preveni și de a crește de fapt calitatea vieții. În 2020 le urăm La mulți ani întrucât împlinesc 30 de ani de când au oferit României un brand curat, un brand simplu și aproape de oameni. 30 de ani de când au adus românilor speranța că o viață curată, trăită în spiritul naturii și bazată foarte mult pe prevenție nu este nici lux și nici iluzie. Poate fi o realitate pe care orice om informat și-o poate permite.

 Ei bine, într-unul dintre interviurile adresate Cristinei Manea, Director General al acestei companii, s-a confirmat din ce în ce mai mult ideea că natura este calea pe care trebuie să mergem, fără ca acest trebuie să fie o condiție sau o obligativitate, ci mai degrabă un instinct de autoconservare.

 

-          Suntem foarte curioși să aflăm de la dumneavoastră în ce constă o viață bună, o viață cu o calitate sporită?

-          O viață mai bună ne dorim cu toții, dar interesant este dacă și putem să o avem în condițiile actuale, mai ales urbane, cu agitație, stres, poluare și din ce în ce mai departe de natură. Din păcate, cu cât mai învățați, cu atât mai mult uităm să ținem cont de INSTINCT. Ei bine, sunt de părere că o întoarcere la natură cât mai curând, ca o pornire dinlăuntrul nostru, ca un instinct mai degrabă decât un gând de salvare, ne poate oferi ceea ce ne lipseste de mult prea multa vreme, din ce în ce mai mult și mai acut.  O calitate mai bună a vieții. O viață trăită în spiritul naturii.

-          Care este cel mai mare pericol pentru om acum în anul 2020?

-          Ignoranța. Să nu te informezi când practic ai toate mijloacele necesare să o faci este nu numai un pericol, ci și un păcat comis atât pentru tine cât și pentru ceilalți din jurul tău. În plus, ignoranța înseamnă și lipsa de conștientizare. De pildă atunci când facem rău naturii implicit facem rău spațiului nostru vital. El cuprinde plante, animale, insecte, dar și mediul în care acestea trăiesc și se simt bine. Și cel mai grav lucru este că nici măcăr nu conștientizăm acest lucru.

-          Care este cel mai mare pericol pentru natură astăzi?

-          Omul. Din păcate el este cel care primejduiește zi după zi natura prin tot ceea ce face.Cu voie, dar mai ales fără voie, chiar prin acțiunile pe care le întreprinde „pentru a proteja „omul și mediul înconjurător.

-          Este de dorit să alegem spre exemplu o viață fără carne?

-          Este de dorit să alegem în primul rând o viață echilibrată și simplă. Nu doar carnea este un pericol pentru sănătatea omului. Dar, da, dacă mă întrebați la nivel personal consider că o viață fără carne este mult mai benefică.  Ne putem raporta fără ezitare la epoca preistorică, când omul nu descoperise minunea cuțitului și a vânătorii și se hrănea cu fructe, legume, seminte, rădăcini ... și aer curat. Și dacă venim în zilele bunicilor noștri spre exemplu se tăia o pasăre la sărbători, nunți, înmormântări...oamenii trăiau mult mai simplu cu legumele pe care le cultivau, cu mămăliga zilnică și cu fructele din livadă. Accentul nu se punea pe consumul de carne. Ca să nu mai vorbim despre longevitatea pustnicilor și călugărilor pe care nu avem cum să nu-i admirăm că ajung să trăiască simplu, hrănindu-se cu post adevărat, mâncând doar roadele pamantului pe care le oferă natura în diversitatea  ei. Putem încerca să aducem aceste modele de viață și azi în 2020, păstrând echilibrul și simplitatea pe care doar natura știe cel mai bine să ne-o ofere.

-          Anul acesta Hofigal împlinește 30 de ani. Ce a însemnat și ce însemnă Hofigal?

-          Hofigal a fost un vis și o pasiune ! Un vis al tatălui meu, care s-a împlinit. Chiar la

începutul anului 1990, și-a dat seama că pasiunea lui de o viață pentru plante și oameni poate fi pusă în practică, prin produse din plante de care să beneficieze oamenii, arătându-le astfel că natura nu numai  că previne, dar și vindecă!

Cât despre ce e azi Hofigal, ei bine înseamnă o continuare. O convingere. O misiune.

În 1990 munca era de educare și de instruire a oamenilor spre medicamente si suplimente din plante pentru vindecare si prevenție. Acum, după 30 de ani, consumatorii au de ales dintr-o multitudine de produse, mai mult sau mai putin naturale. Pentru noi înseamnă o muncă continuă de a da produse mult mai înalte calitativ. Produse care să continue să confere susținere reală organismului în războiul zilnic pe care corpul nostru îl are de purtat cu tot soiul de factori nocivi, ținând cont și de poluarea crescută în toate aspectele vieții noastre -alimentară, stres,etc

-          Este un an foarte greu pentru oamenii din toată lumea. Un an care ne sperie pe toți. Ce părere aveți?

-          Cred ca sperietura a fost la început. Cred că este un an ciudat. Da, e adevărat că este un an greu. Dar este un an în care ne vom maturiza, în care depinde de noi ce alegeri vom face. Trebuie să fim conștienți de faptul că avem încă natura de partea noastră. Și că de data aceasta, noi suntem cei care trebuie să o protejăm.  Și mai cred că aceasta reacție mondială de lockdown i-a oferit un ragaz pentru a-și trage sufletul, pentru a regenera, cât de cât, atmosfera pe care noi o încărcăm zilnic, oră de oră, minut de minut. Cred că și noi am avut ceva timp de reflexie și meditatie, timp pentru a realiza că poteca pe care mergem nu duce în direcția bună. De aceea cred că este momentul sa ne mobilizăm și să oblojim ce am rănit ani în urma. Să reciclăm în loc să aruncăm! Să hrănim în loc să ucidem! Să plantăm în loc să tăiem copaci!

Să readucem natura în sufletele noastre !

 

Mulțumim și vă dorim o misiune ușoară acum la ceas aniversar. La mulți ani încă o dată!

Mulțumim și noi!

 

(Din revista nr 47 / iunie – august 2020)

 

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs