Imunoprofilaxia naturală

Imunoprofilaxia naturală

Începutul anului școlar este un prilej de fericire pentru copii, dar și un motiv de îngrijorare în rândul părinților. Colectivitatea facilitează transmiterea bolilor infecto-contagioase, precum amigdalita acută, boala sărutului, varicela sau boala gură-mână-picior.

1. Amigdalita acută

Amigdalita este o infecție bacteriană care inflamează gâtul (popular, se numește „roșu în gât”), frecventă la copii și foarte contagioasă. Cel mai frecvent agent patologic este Streptococul beta hemolitic, care netratat poate fi extrem de periculos, conducând în timp la complicații reumatologice, cardiace şi renale. Simptomele includ odinofagie (înghițire dureroasă), febră, dureri musculare, greață și vărsături. Dacă amigdalita e provocată de o infecție bacteriană, medicul va recomanda antibiotice, care se vor administra pe durata recomandată.

2. Mononucleoza infecțioasă sau „boala sărutului” este o infecție virală produsă de virusul Epstein-Barr (EBV) din familia virusurilor herpetice. Semnele bolii apar la 4-6 săptămâni după contractarea virusului. Simptomatologia include: febră, oboseală accentuate, durere în gât, durere de cap, inapetență, inflamarea ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului, hepato-splenomegalie, icter.

3. Varicela (vărsat de vânt)

Varicela, cunoscută și sub denumirea de vărsat de vânt, este o boală extrem de contagioasă cauzată de virusul varicelo-zosterian. Simptomul clasic al varicelei este o erupție cutanată pruriginoasă, asemănătoare veziculelor, care apare mai întâi pe piept, spate și față, apoi se răspândește pe întregul corp, intens pruriginoasă, care în cele din urmă se transformă în cruste. Alte simptome tipice care pot începe să apară cu 1-2 zile înainte de erupție includ febra, oboseala, pierderea poftei de mâncare, durerea de cap. Varicela poate fi gravă, mai ales la bebeluși, adolescenți, adulți, femei însărcinate și persoane cu un sistem imunitar slăbit. 

4. Boala gură-mână-picior

Boala gură-mână-picior este o infecție virală pe care o fac copiii care se află în colectivitate (mai ales cei cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani), pentru că se transmite ușor. O erupție cutanată și leziuni apar în zona gurii, pe mâini, picioare și pe fese. Nu se poate face nimic pentru a trata boala, dar simptomele pot fi atenuate. Dacă afecțiunea este însoțită de febră, e indicat să se ceară sfatul medicului, care va recomanda un medicament pentru a reduce febra. De asemenea, se recomandă multe lichide pentru a preveni deshidratarea. Pentru a evita contractarea bolii, copiii trebuie încurajați să se spele des pe mâini. 

În acest sens, Hofigal a conceput şi a fabricat o serie de produse apifitoterapeutice şi gemoterapeutice care previn infecțiile acute sau pot diminua riscul complicațiilor în cazul declanșării lor.

Hof.Imun are în compoziția sa: pulbere și extract concentrat de Echinacea, 17,5 mg gluconat de zinc și 30 mg vitamina C. Este utilizat in scop adjuvant al antibioterapiei pentru prevenirea si tratarea IACRS; are acţiune antiinflamatoare şi imunostimulatoare, prin creșterea rezistentei nespecifice a organismului (compusul realizează o însumare a efectelor imunostimulatoare ale extractului de Echinacea şi ale vitaminei C, iar aportul bine dozat de zinc creste activitatea a peste 300 de enzime care joacă rol important în scăderea proceselor inflamatorii și întărirea sistemului imunitar); contribuie la diminuarea formării radicalilor liberi, atenuând îmbătrânirea țesuturilor, la refacerea sistemului imunitar și la creșterea rezistentei organismului la efort fizic și intelectual.

Hof.Imun forte este un supliment nutritiv fitocomplex (extract din fructe de zmeur, extract din Echinacea, extract concentrat din rădăcină de lemn dulce, ascorbat de magneziu ) cu rol de reechilibrare a mecanismelor de apărare ale organismului şi efecte de prevenire a unor afecțiuni virale intercurente, creșterea rezistentei imune față de germeni microbieni și micotici. Este recomandat în: îmbunătățirea activității sistemului imunitar şi susținerea mecanismelor de apărare nespecifică ale organismului; menține sănătatea căilor respiratorii în perioadele reci ale anului; asigură funcționarea normală a aparatului uro-genital, contribuie la menținerea sănătății tractului urinar inferior, sprijină normalizarea activității prostatei; are proprietăți antioxidante semnificative, împiedică procesul de îmbătrânire precoce al organismului; efect tonic în perioadele de suprasolicitare fizică şi intelectuală, stres prelungit, surmenaj. 

Echina Vit.C conține extract de fructe de cătină (Hippophae rhamnoides), extract de roiniță (Melissae herba), extract de fructe de măceş (Cynosbati fructus), extract de Echinacea (Echinacea purpurea herba), extract de fructe de zmeur (Rubii idaei fructus), semințe degresate de in (Lini semen). Are proprietăți de stimulare şi echilibrare a sistemului imunitar, de vitaminizare, de remineralizare şi fortifiere a organismului. Echina Vit.C are şi calități antioxidante, antianemice, antiseptice şi de regenerare a pielii şi mucoaselor; benefic prin funcțiile sale antivirale (herpes simplex si virus gripal); asigură un aport bogat de fitonutrienţi necesar în menținerea funcționării normale a sistemului imunitar, întărește capacitatea de apărare naturală a organismului uman; contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire precoce al organismului; menține buna funcționare a tractului respirator superior în perioadele reci ale anului; are influență pozitivă în perioada de convalescență (în special la copii şi vârstnici), în efort fizic şi  intelectual susținut, surmenaj, stres, stări de oboseală; contribuie la menținerea sănătății tractului urinar inferior;  contribuie la creșterea capacității de concentrare, învățare şi memorare la copii şi tineri; îmbunătățește activitatea sistemului nervos central şi restabilește echilibrul emoțional; asigură starea generală de bine, este tonic general în astenia de primăvară..

Tinctura de echinaceea stimulează capacitatea de apărare naturală a organismului împotriva unor agresiuni interne sau externe şi susține mecanismele de apărare nespecifică împotriva agenților etiologice virali şi microbieni; contribuie la menținerea sănătății căilor respiratorii superioare în perioadele reci ale anului, cu acţiune benefică în stări gripale, răceala, guturai, stări febrile; atenuează şi/sau scurtează perioada de convalescență după procese inflamatoare ale căilor respiratorii, ale tractului urinar, în oreion, herpes recidivant cu episoade de erupții cutaneo-mucoase frecvente; are influență pozitivă în procesul de reepitelizare şi combatere a complicațiilor septice de la nivelul țesutului cutanat (cauzate de agenți bacterieni, în imunodepresie post chimio- sau radioterapie; îmbunătățește starea generală a organismului, este tonic general în astenia de primăvară.

Spirulină cu extract total de cătină - realizează astfel o combinație armonioasă între calitățile nutriționale şi bioenergetice ale spirulinei şi proprietățile vitaminizante şi remineralizante ale extractului de cătină. Produsul rezultat este un supliment alimentar ecologic care intervine în reglarea şi echilibrarea principalelor funcții metabolice şi imunologice ale organismului. Spirulina este o sursă bogată de proteine, conține o gamă largă de aminoacizi, acizi grași saturați şi nesaturați, polizaharide, vitamine hidrosolubile şi liposolubile, hormoni vegetali, enzime, microelemente şi pigmenți activi biologic (ficocianine si aloficocianine). Extractele din fructul de cătină sunt o reală sursă naturală polivitaminică (cea mai bogată sursă de vitamine A, E, carotenoizi, vitaminele C, P şi întreg complexul B), microelemente bioactive (fosfor, calciu, fier, magneziu, potasiu), precum şi acizi grași esențiali. 

Flavovit C – este constituit dintr-o asociere armonioasă de vitamina C şi flavonoizi, fiind recomandat pentru acțiunea sa puternic antioxidantă astfel, la copii este prescris în stări de deficiențe imunologice (IACRS recurente), rahitism. În cazul adulților este recomandat în osteoporoză, osteopenie, hipovitaminoză C. 

Gemoderivat din Mlădiţe de Măceş – prezintă o acţiune antiinflamatorie, antialergică, osteoblastică, fiind recomandat în întârzierile de creștere la copii, decalcifieri osoase şi demineralizări infantile, osteoporoză post-menopauză, hipovitaminoze.

Uleiul de cătină este un complex polivitaminic cu o puternică acţiune regeneratoare locală. Uleiul de cătină este un concentrat natural alimentar bogat în principii active, în principal în beta-caroteni, vitaminele D, E, F,K, produși polifenolici cu activitate puternic anti-inflamatoare, acizi grași polinesaturaţi din care acidul gama-linolenic, precursor al multor enzime organice, aminoacizi liberi şi lecitine sub formă ușor asimilabilă (săruri de calciu şi magneziu). Este recomandat atât în infecțiile acute de căi respiratorii pentru efectele imunomodulatoare, anti-inflamatorii şi anti-alergice, cât și în scop profilactic.

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs