Acizii grași OMEGA 3 și 6

Acizii grași OMEGA 3 și 6

Acizii grași Omega 3 au atât de multe roluri biologice datorită faptului că ei reprezintă un  element esențial pentru sănătatea fiecărei celule și a fiecărui sistem organic din corpul nostru. Împreună cu partenerii lor, acizii grași omega 6, mențin echilibrul corpului modulând funcții fiziologice de bază cum ar fi: inflamația, semnalizarea celulară, tensiunea arterială, reacțiile imunitare [...]

Capacitatea acizilor grași (EPA și DHA) Omega 3 de a proteja inima prin reducerea vâscozității trombocitelor și încetinirea formării cheagurilor de sânge este unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate.

Aceste efecte extraordinare sunt susținute de o serie de studii care examinează modul în care acizii grașii omega 3 afectează inima. Cercetarea relevă un rol puternic cu aspecte multiple. Studiul hotărâtor despree acizii grași Omega 3 si bolile de inimă a fost publicat în 1999 în Lancet. Echipa condusă de dr. Robert  Marchioli, de la GISSI – Preventione Coordinating Centre din Santa Maria Imbarro – Italia, a studiat 11324 de supraviețuitori ai unor atacuri de inimă recente, din 1993 până în septembrie 1995.

Participanții la studiu au fost repartizați la întâmplare într-unul din cele patru grupuri, unde au primit acizi grași omega 3, vitamina E , vitamina E și acizi grași omega 3 sau placebo. Fiecare participant a fost urmărit timp de 3 ani și jumătate. La acești pacienți echipa GISSI a descoperit că vitamina E nu afecta rezultatul, dar în mod covârșitor cercetătorii au descoperit că acizii grașii omega 3 reduc atât riscul atacurilor de inimă fatale cât și pe cel al celor nefatale și al accidentelor vasculare cerebrale. Suplimentele de acizi grași omega 3 reduc riscul decesului din cauza infarctului miocardic cu un procent uluitor de 30 %.

Experții au pus în evidență și alte beneficii ale agenților grași Omega 3:

-          Tensiunea arterială mai scăzută - studiu după studiu demonstrează că acizii grași Omega 3 sunt un ajutor modest pentru micșorarea tensiunii arteriale

-          Risc scăzut al atacurilor de inimă – atacurile de inimă apar atunci când arterele coronariene care furnizează inimii sânge încărcat cu oxigen ajung să fie blocate datorită aterosclerozei sau altor boli fapt care împiedică oxigenul să ajungă într-o cantitate suficientă la o anumită regiune a inimii.

Dacă lipsa de oxigen (cunoscută ca ischemie) continuă mai mult de câteva minute, celulele afectate ale inimii mor. Uleiurile omega 3 reduc riscul acestor evenimente cardiace fatale. Cunoscuți pentru acțiunea lor anti-inflamatoare din cadrul organismului, pot să reducă inflamația arterială. De asemenea, acizii grași Omega 3 luptă împotriva plăcii care se formează în interiorul arterelor prin creșterea nivelurilor de colesterol HDL, ceea ce contracarează acțiunea colesterolului LDL care formează inițial placa.

-          Risc scăzut al cheagurilor de sânge – aceste cheaguri, care pot să blocheze o arteră coronariană deja îngustată sau inflamată, sunt formate în parte de câtre trombocitele care se strâng la un loc. Aspirina, despre care se știa că reduce riscurile atacurilor de inimă, împiedică trombocitele să se adune împreună, reducând astfel posibilitatea formării cheagurilor de sânge în arterele coronariene. Acizii grași omega 3 au un efect similar asupra vâscozității trombocitelor.

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs