Pe scurt, despre infecţiile tractului urinar

Pe scurt, despre infecţiile  tractului urinar

Cauze: Escherichia coli este cauza a 80% din infecţiile urinare. Alte bacterii care pot fi implicate: Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Pseudomonas şi Enterococcus.

Patogenie: Bacteriile pătrund în uretră în mod obișnuit sterile şi ascensionează în tractul urinar. Factorii de risc sunt: sexul feminin, activitatea sexuală, sarcina, obstrucţia, disfuncţia vezicală şi refluxul vezico-ureteral.  

Manifestări clinice: Disuria, polakiuria, senzaţia de micţiune imperioasă şi durerile suprapubiene, semnalează cistita. Prezenţa bacteriilor din urină  poate fi asimptomatică. Numai 60-70% dintre femeile cu disurie acută au bacteriurie semnificativă. O treime dintre persoanele cu bacteriurie semnificativă şi simptome de cistită au şi pielonefrită subclinică. Pielonefrita acută poate produce febră, dureri în flanc, greată sau vomă şi disurie.

Diagnostic: Cuantificarea şi identificarea bacteriilor din urină sunt metode diagnostice vitale în infecţiile tractului urinar. Bacteriuria cu cilindri lecucocitari poate sugera pielonefrita.

Tratament: Se recomandă pe baza uroculturii cu antibiograma.La  tratamentul clasic se poate asocia şi o schemă de tratament cu 2 sau 3 din următoarele gemoderivate:

 - Gemoderivat din mlădiţe de Ienupăr  – reprezintă un excelent drenor hepato-renal, este indicat în cistite recidivante, nefrolitiază calcica cu oxalaţi, pielonefrita cronică, glomerulonefrită, insuficienţa renală cu retenţie hidrică.

 - Gemoderivat din mlădiţe de Iarbă neagră – are o acţiune diuretică şi dezinfectantă asupra căilor urinare. Este un aliat preţios în vindecarea cistitelor cu piurie, în colibaciloze, uretrite, cistopielite, cistite cornice, cistite în afecţiuni prostatice şi în toate formele inflamatorii ale căilor urinare. În antichitate planta este utilizată pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor din căile urinare.

 - Gemoderivat din mlădiţe de Afin - are o acţiune puternică  anticolibacilară şi dezinfectanta la nivelele întregului aparat urinar. Se recomandă în cistite acute, subacute şi recidivante şi ca drenor renal cu acţiune antiseptică şi uricozurică.

 - Gemoderivat din muguri de Plop negru – are acţiune antiinflamatoare, antiseptică, diuretică şi uricozurică.

 - Gemoderivat din muguri de Mesteacan pufos  –  este un drenor excelent al ţesuturilor infiltrate cu exces de reziduuri metabolice. Posedă cea mai intensă acţiune diuretică.

Dr. Aniela Ioana Kinn - medic specialist familie, cu competenţă în apifitoterapie 

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs