Ceai de Macese frunze,flori,fructe
Ceai de Macese frunze,flori,fructe

Ceai de Macese frunze,flori,fructe

6,69 lei
cu TVA

SKU: ceai 2
Descriere
Producător: S.C. HOFIGAL EXPORT – IMPORT S.A.

Compoziție: 0,75g pulbere din fructe de măceş (Cynosbati fructus) şi 0,75g pulbere din frunze şi flori de măceş (Rosae canina folium cum flore).

Ceaiul de măceş - un adevărat depozit de vitamina C (stabilizată prin prezenţa îndeosebi a acidului malic şi citric) şi o sursă importantă de antioxidanţi - conţine substanţe biologic active cu valoare nutritivă deosebită pentru organismul uman: provitamina A, carotenoide cu beta-caroten, licopen, vitaminele B1, B2, K, PP, P, alfa şi beta-tocoferol (vitamina E), acid nicotinic, oligoelemente (magneziu, calciu, fier, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, zinc); polifenoli, antociani, bioflavonoide, acizi organici, pectine, zaharuri; florile conţin ulei volatil, iar seminţele vitamina F şi cantităţi însemnate de vitamina E, acizi graşi esenţiali (acid linolic, linoleic şi acid arahidonic).
Datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi acid dehidroascorbic, ceaiul de măceş joacă un rol important în procesele de oxidoreducere, în respiraţia celulară, de încetinire a proceselor de degenerare tisulară datorită acţiunii nocive a radicalilor liberi; prin prezenţa în special a vitaminei P contribuie la menţinerea normală a permeabilităţii şi elasticităţii capilarelor, măreşte rezistenţa acestora şi duce la normalizarea circulaţiei sanguine.
Bogăţia de substanţe bioactive antioxidante, acţiunea de potenţare antivirală a interferonului îl face deosebit de eficace pentru stimularea imunităţii; asigură buna funcţionare a aparatului digestiv, a sistemului cardiovascular, de protecţie a circulaţiei coronariene şi a circulaţiei periferice; favorizează dezvoltarea normală a sistemului nervos la copii; previne procesele de îmbătrânire precoce, de activare şi îmbunătăţire a activităţii metabolismelor glucidic, protidic şi lipidic; are un efect hipoglicemiant, de stabilizare a glicemiei, stimulează biosinteza colagenului, a hormonilor steroizi; are rol antiinflamator. 
Este un supliment alimentar cu rol de tonifiere, un excelent energizant şi vitaminizant, care posedă proprietăţi de revigorare şi remineralizare, benefic în diferite tulburări funcţionale provocate de carenţa unor vitamine în perioada de convalescenţă după boli infecto-contagioase, intervenţii chirurgicale, chimio- şi radioterapie sau alte boli consumptive (care slăbesc organismul) atât la persoanele în vârstă cât şi la copii.
Conţinutul bogat în substanţe bioactive imprimă produsului şi alte însuşiri diuretic-depurative, uşor laxative, hepatoprotectoare (fiind util în afecţiuni hepatice şi renale), eficace în obezitate prin inhibarea procesului de depunere a ţesutului adipos, de eliminare a unor substanţe nocive pentru organism.
Ca supliment alimentar dietetic este benefic în perioadele de suprasolicitare fizică şi efort intelectual, anxietate, nevroză, în convalescenţă după boli infecţioase, răceli, febră; în diferite forme de avitaminoză; pentru stimularea poftei de mâncare şi creşterea rezistenţei organismului.
Ceaiul de măceş se recomandă cu deosebire în perioada de iarnă şi început de primăvară când conţinutul în vitamine al alimentaţiei specifice acestor perioade este scăzut, conferind totodată o rezistenţă sporită la boli infecţioase, în special pentru copii şi persoane în vârstă.

Mod de preparare: prin infuzare din 1-2 plicuri x 1.5 g la 250 ml apă fierbinte timp de 10-15 minute. Se foloseşte sub formă de infuzie caldă sau rece, îndulcită, de 2-3 ori pe zi sau ori de câte ori este nevoie, în cure de lungă durată; este benefic în special primăvara şi în sezonul rece.

Forma de prezentare: cutie pliantă conţinând 25 plicuri x 1,5 g.
Detalii produs
ceai 2
Tab Title
Tab Content
Reviews(0)

Reviews

No customer reviews for the moment.

You need to be logged in or create an account to give your appreciation of a review.

Acest site utilizează COOKIES pentru a vă oferi cea mai bună experiență online.

Logare

Meniu

Coșul dvs

Nu există produse în coșul dvs